Bier in vrouwenhanden

Kaart niet beschikbaar

Datum
21/10/2018
13:00 - 18:00

Categorieën


Met ‘Bier In Vrouwenhanden’ nemen we een duik in de (bier)geschiedenis en koppelen een bezoek aan Mechelen aan elegante bierdegustaties. Verspreid over de binnenstad ontdekken we Belgische streekbieren in elegante glazen, kunnen we bierkaas, -chocolade en -ijs proeven of een gastronomische ervaring beleven door bieren met culinaire gerechten te combineren. (Maar dan wordt het wellicht later dan 18u00!)

Interesse? Volg ons op deze site voor verdere informatie, registreer je en/of koppel dit evenement aan je google-agenda zo blijf je op de hoogte.

De wandeling is in totaal 4,5 à 5 km.

Praktisch:

  • Wij gaan met de trein. Vertrek Hove station om 13u01 vanaf spoor 3 (Kontich-Lint enkele minuten later. Aankomst Mechelen-Nekkerspoel om 13u15.
    Prijs heen en terug 4,60 euro. Schaf je ticket zelf aan in een bemand station (Kontich-Lint op weekdagen van 5u45 tot 13u00), of online op www.belgiantrain.be.
  • De wandeling vertrekt aan het gerechtshof in de Keizerstraat (voormalig verblijf/paleis van Margaretha van Oostenrijk) voor wie eventueel met de wagen komt.
  • Einde tussen 17u00 en 18u00 op dezelfde plaats.
  • Onderweg genieten we minstens één Belgisch biertje. We wandelen trouwens langs mooie plekjes die een rol speelden in de biergeschiedenis van Mechelen, maar proberen ook een blik te werpen op de Dansende beelden van Marriette Teugels.
    Vrouwen waren destijds verantwoordelijk voor het brouwen van het bier. Het behoorde eertijds tot de huishoudelijke taken. In Mechelen kregen de Begijnen al van Karel de Stoute in 1471 een vrijstelling van stadsheffingen en accijnzen om bier te brouwen voor eigen consumptie. Gedurende meer dan drie eeuwen, tot 1865, hanteren de Mechelse begijnen de roerstok in hun begijnhofbrouwerij. De brouwerij het Anker waar de Gouden Carolus en niet te vergeten het Margrietbier gebrouwen wordt heeft zijn oorsprong eeuwen geleden bij de Mechelse begijnen. Het oudste document met de vermelding van brouwactiviteiten in het voormalige “Krankenhuis” van het begijnhof van Mechelen dateert van datzelfde jaar.
  • Verdere informatie: cultuur@vredewijk.be of 0478 950 371

Bookings

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.