Verteltheater met poppen: MIA KERMIS

Kaart wordt geladen...

Datum
09/03/2024
20:15 - 23:00

Locatie
Kaleidoscoop

Categorieën


met Stefanie Claes/ productie van Lucinda Ra

Vlakbij het vroegere huis van Stefanie Claes is een vondelingenschuif, een plek die haar mateloos fascineert. In oude stadsarchieven wordt een vondeling beschouwd als iemand zonder verleden. Maar iedereen komt toch ergens vandaan? De namen werden geïnspireerd op de omstandigheden waarin de kinderen werden gevonden: van Marie Orgie en Engelbertus Dorstig tot Maria Ijsrol en Anne Theresia Kermis.

Het beeld van een pasgeboren kind zonder aantoonbare wortels is het begin van een voor Stefanie belangrijk verhaal. Welke betekenis heeft een verleden voor je heden en je toekomst? Mia Kermis is een ode aan alle vondelingen die ooit hebben geleefd en aan de verbeelding en de nieuwsgierigheid naar onze oorsprong. Stefanie creëert in Mia Kermis een unieke beeldende taal zonder woorden waarmee ze het verhaal vertelt van een kind dat op zoek gaat naar haar eigen begin om zo te kunnen (op)groeien. Het resultaat is een intieme miniatuurvoorstelling voor volwassenen waarbij kinderen vanaf 10 jaar ook welkom zijn.

Wanneer: zaterdag 9 maart 2024 om 20.15 uur.

Waar: Kaleidoscoop te Mortsel.

Tickets aan 15 € ipv 20 voor vredewijkers.

Reserveren via beacarsauw@hotmail.com of 0486/578341 voor 26/1/24.  Na bevestiging krijg je het rekeningnr waarop gestort mag worden.