Wandelen

Kaart wordt geladen...

Datum
29/03/2020
13:00 - 17:30

Locatie
Parking RP2

Categorieën


De Bospolder in Ekeren

Ingevolge de recente evolutie in verband met het beperken van de verspreiding van het Covid19 (coronavirus) wordt deze activiteit geschrapt.

Hou onze website in de gaten om op de hoogte te blijven van wijzigingen!

In de tiende en de elfde eeuw sloten de dijken in de Antwerpse schorren de natte getijdengebonden gebieden af van de hoger gelegen gronden. In latere periodes zorgden helse stormvloeden zoals de Sint-Felixvloed en de Allerheiligenvloed mee voor het ontstaan van de huidige Westerschelde. De stormvloeden doorbraken de Ekerse dijk en creëerden wielen of uitdiepingen in het landschap. De wielen in de Bospolder bleven lange tijd onaangeroerd. Veel inwoners van Ekeren kwamen er in hun jonge jaren paling peuren, maar eind jaren 60 werd de Bospolder opgespoten als uitbreiding voor de haven. Na jarenlange verwaarlozing zag de stad Antwerpen het belang in van grote natuurdomeinen aan de rand van de stad. Zo werd vanuit een samenwerking met het Agentschap voor Natuur en Bos, de Vlaamse Landmaatschappij en Natuurpunt het natuurgebied Bospolder geboren.

We vertrekken met eigen wagens vanop de parking RP2 in de Rodenbachstraat om 13u00. Zorg zeker voor aangepast, waterafstotend schoeisel.